Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:

033-4606060 info@nefkensverzekeringen.nl

Oldtimerverzekering

Een oldtimer is een dierbaar bezit dat met zorg omringd wordt en een goede verzekering verdient. Omdat het om een speciale wagen gaat, waar meestal weinig mee gereden wordt, is een gewone autoverzekering niet geschikt. U kunt beter kiezen voor een speciale Oldtimerverzekering.

Dekking
In Nederland zijn verschillende aanbieders van Oldtimerverzekeringen. Niet zelden stelt een verzekeraar als eis dat uw eerste auto ook bij hen verzekerd is, maar er zijn ook verzekeraars die dit niet van u vragen. Net als bij de autoverzekering heeft u de keuze tussen WA, WA beperkt Casco en WA Volledig casco. De Oltimerverzekering heeft daarnaast speciale aandacht voor hulp in het buitenland bij pech en voor repatriëring van de auto na een ongeval.

Taxatie en preventie
Om het verzekerde bedrag vast te kunnen stellen, moet de waarde van de auto getaxeerd worden. Sommige verzekeraars bieden een taxatiemogelijkheid aan tegen gereduceerd tarief. Verder stellen verzekeraars vaak voorwaarden op het gebied van preventie. De auto moet bijvoorbeeld in een afgesloten stallingsruimte staan, die aan gecertificeerde inbraakbeveiliging voldoet.

Premie
De premie die u betaalt voor een Oldtimerverzekering hangt af van de verzekerde waarde, het aantal kilometers dat u per jaar rijdt en de vraag in welke klasse de wagen valt. Er wordt onderscheid gemaakt in oldtimers, klassiekers of youngtimers en hobbyauto’s. Soms is korting op de premie mogelijk als u lid bent van een oldtimerclub. De meeste verzekeraars bieden bovendien de mogelijkheid van een verzekeringsstop in wintermaanden als u in die periode niet met de auto de weg op gaat. De auto kan dan wel tegen brand en diefstal verzekerd blijven.