Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:

033-4606060 info@nefkensverzekeringen.nl

8 Hypotheektips

Een hypotheek is in wezen een financieel plan om vermogen te vormen met onroerend goed als onderpand. U leent geld, koopt daarmee een huis, betaalt uiteindelijk de lening terug en bent dan de bezitter van een huis zonder hypotheek: u hebt vermogen gevormd.

Het doel is dus steeds 'vermogen vormen'. Alleen is de weg daarnaartoe vaak zo verschillend. En niet zelden levert dat nogal eens de nodige keuzestress op.

De bank
In Nederland houden bijvoorbeeld zo'n kleine 100 banken en verzekeringmaatschappijen zich bezig met het verstrekken van hypotheken. En het is logisch dat die allemaal hun eigen hypotheekproduct als 'het beste' zullen aanprijzen. Maar hoe zit dat dan? Welke levert u dan de hypotheek die het beste past bij uw manier van leven en bij de manier waarop u uw toekomst ziet? 

Onafhankelijk hypotheekadvies.
Als onafhankelijk hypotheekadviseur is het ons werk de verschillen boven tafel te krijgen. En om samen met u te zoeken naar de meest ideale hypotheekoplossing. Hypotheekvormen, rentevaste periodes, beschermingsconstructies, boeteregelingen, iedere bank gaat daar op zijn eigen manier mee om. Ons werk is u te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.
Daarom hieronder alvast een aantal tips.

Een paar tips

  1. Doe nooit een bod op een woning zonder eerst uw financiële mogelijkheden te kennen
  2. En wees er ook zeker van, dat de woning geen 'verborgen' gebreken heeft. De huiseigenaar is verplicht u die te melden. Maar alleen wanneer u daar naar vraagt! 
  3. Wanneer u een bod wilt uitbrengen, doe dat dan onder het voorbehoud, dat de door u gekozen financiering doorgang moet vinden. Noem daarbij precies de hypotheeksom, de bank, de rente en de rentevaste periode. Want 'een hypotheek tegen gangbare marktcondities' is wel erg vrijblijvend.
  4. Wanneer u het gevoel hebt dat de rente nu erg laag is, koop dan voor de toekomst wat extra zekerheid in. En kies voor een langer rentecontract
  5. Hebt u opgroeiende kinderen, kies dan zelfs voor een zodanig lang rentecontract, dat u gedurende de dure 'kinderperiode' geen renteverhoging hoeft te verwachten.
  6. In het algemeen, neem nooit te grote risico's, alleen maar vanwege een lagere maandlast.
  7. En wanneer u toch zelf op zoek wilt gaan naar de ideale hypotheek, kies dan nooit voor de offerte van 1 bank, maar vergelijk. Dat doen wij ook.
  8. Of beter nog, vraag ons u te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.

 

Via het tabje 'contact' kunt u onze hulp inroepen. Wij zijn u graag van dienst.

 

Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie